BLACK STUFF

Koivu- ja pakurikääpäuute

 
 

 
VEGAANINEN • GLUTEENITON • LAKTOOSITON • EI LISÄTTYÄ SOKERIA • EI LISÄTTYÄ SUOLAA


OSTA TÄSTÄ


Täydennä ruokavaliotasi luonnon omilla tehoaineilla


Black Stuffin vaikuttavat aineet syntyvät hitaasti luonnossa, osa jopa miljoonien vuosien aikana maaperän humuskerroksessa sekä syvemmissä sedimenteissä orgaanisen aineksen hajotessa ja muuttaessa muotoaan bakteeri- ja entsyymitoiminnan tuloksena.

Salaisuutena maaperän humusaineet

Maaperän humusaineet, eli ligniinit, lignofenolit, fulvo- ja humushapot ovat tuotteemme vaikuttavia tehoaineita, jotka ovat käyneet läpi satoja julkistettuja yliopistotutkimuksia. Black Stuff tuotekehitys-ja tutkimus on koonnut tietoa vuosia, seuraamalla alan tieteellisiä julkaisuja, kehittäen samanaikaisesti tuotteen koostumusta ja valmistusprosessia. Myös lääketeollisuus tutkii ahkerasti tällä hetkellä polyfenoleja, ligniinejä, fulvo- ja humushappoja niiden terapeuttisten vaikutustensa vuoksi. Nämä luonnon superaineet ovat sinun saatavillasi nyt heti ravintolisänä. Näkemyksemme mukaan humusaineet kuuluvat yhtä oleellisesti maapallon organismien ravintoon kuin mineraalit ja vitamiinitkin. Saatko sinä omasta ravinnostasi riittävästi humusaineita?

Elimistömme kemikaalikuormitus on kasvussa

Elimistömme joutuu nykyään hajottamaan ja poistamaan kemikaaleja, torjunta-aineita, geenimuunneltuja organismeja, raskasmetalleja ja myrkkyjä enemmän kuin koskaan ennen.

Suuntaus on huolestuttava. Kemikaalikuormituksen haitallisia vaikutuksia voi kuitenkin vähentää tehokkaasti itse. Muuttamalla elintapoja, syömällä terveellisesti ja puhdistamalla kehoa haitallisista aineista, voi parantaa omaa terveyttään ja elämänlaatuaan.

Tänä päivänä yleisiä vaivoja ovat esimerkiksi diabetes, vuotavan suolen oireyhtymä, dementia, Alzheimerin-tauti, ärtyneen suolen oireyhtymä, nivelkivut, korkea verenpaine, uupumus, unihäiriöt ja stressi. Kaikki nämä ovat elämäntapasairauksia. Niistä ei voida syyttää viruksia tai muita taudinaiheuttajia, vaan nimenomaan nykypäivän elintapaa, elinympäristöä, ilmanlaatua ja ruokavaliota.

Länsimaiselle elämäntavalle tyypillisiä ovat prosessoidut ruoat, yksipuolinen ruokavalio, antibioottien ja muiden lääkkeiden runsas käyttö, alkoholi ja muut päihteet, saasteet, korkea stressitaso, liian kova treenaaminen ja ankara fyysinen tai psyykkinen stressi. Ne voivat edistää vapaiden radikaalien muodostumista. Vapaat radikaalit ovat epävakaita kemiallisia yhdisteitä, jotka reagoivat positiivisesti varautuneiden yhdisteiden kanssa, hapettavat niitä ja häiritsevät näin solujen normaalia toimintaa.

Kemikaalikuormituksen ongelmaa pahentavat elimistöön kertyvät haitallistenaineiden jäämät. Keho ei enää pysty tehokkaasti puhdistamaan kemikaalikuormitusta. Miksi näin on?

Mikä on mikrobiomi?

Mikrobiomilla tarkoitetaan paikallisesti esiintyvien mikrobien yhteistä geneettistä ainesta. Mikrobistolla puolestaan itse mikrobiyhdyskuntaa. Esimerkiksi ihmisen ruoansulatuskanavassa elää yli 100 biljoonaa mikrobia.


Käyttöohje

Black Stuffin käyttösuositus on 0,3–1 grammaa päivässä sekä terveellisen elämäntavan ylläpitoon, että terveyshaasteiden lievittämiseen. Suurempaa annosta ei tarvita, sillä elimistö hyödyntää vain tarvitsemansa määrän. Jauheen voi sekoittaa kylmään tai kuumaan juomaan, esimerkiksi veteen, kahviin tai teehen. Yksi gramma on noin puoli teelusikallista.

Hyväksi havaittu tapa on annostella tuotetta aamulla ja illalla. Päivittäistä annossuositusta ei saa ylittää. Ravintolisämme ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Se ei ole tarkoitettu minkään sairauden diagnosoimiseen, ehkäisyyn tai hoitoon.

Säilytys: Säilytä pakkaus tiiviisti suljettuna kuivassa paikassa ja auringonvalolta suojattuna. Suora auringonvalo voi muuttaa tuotteen väriä ja heikentää sen ravintoarvoa.


Ainesosat

Koivu- ja pakurikääpäuute, polyfenolit, kinonit, fulvohappo, kivennäisaineet.

POLYFENOLIT ovat erittäin tehokkaita antioksidantteja, jotka edistävät terveyttä. Antioksidantit ovat erityisen tärkeitä immuunijärjestelmän tehokkaan toiminnan kannalta. Ne neutraloivat soluaineenvaihdunnan sivutuotteena syntyvien, epätoivottujen ja hyvin reaktiivisten happiradikaalien haittavaikutuksia. Polyfenolit parantavat terveyttä solutasolla, mikä edistää koko elimistön hyvinvointia.

Polyfenolit suojaavat kasveja auringon ultraviolettisäteilyltä. Epidemiologisista tutkimuksista onkin saatu vahvoja viitteitä siitä, että runsaasti kasvien polyfenoleja sisältävä ruokavalio voi suojata pitkällä aikavälillä monilta meidän tuntemilta elintapasairauksilta, kuten syövältä, sydän- ja verisuonitaudeilta, diabetekselta, osteoporoosilta ja hermoston rappeutumissairauksilta. Suurin osa Black Stuffin fenoleista on kinoneita, jotka ovat fenoliryhmän yksinkertaisimpia yhdisteitä.

FULVOHAPOT ovat tunnetuista antiviraalisista eli viruksia tuhoavista aineista turvallisimpia ja tehokkaimpia. Vaikka ne eivät ole antibiootteja sanan varsinaisessa merkityksessä – tai siinä missä reseptilääkkeet – niiden antibioottinen vaikutus on samankaltainen kuin pienen penisilliiniannoksen. Toisin kuin antibiootteja, fulvohappoja voidaan kuitenkin käyttää jatkuvasti, sillä ne eivät aiheuta antibioottiresistenssiä.

KIVENNÄISAINEET
Koboltti osallistuu rauta-aineenvaihduntaan ja nostaa punasolujen hemoglobiinipitoisuutta.

Kupari on tärkeää punasolujen muodostumisessa. Sitä tarvitaan erityisesti punasolujen muodostumiselle välttämättömän hemoglobiinin imeytymiseen, hyödyntämiseen ja valmistukseen. Kupari auttaa elimistöä säilyttämään hermovaipan ehjänä, käyttämään C-vitamiinia ja hyödyntämään rasvahappoja energiantuotannossa.

Rauta on yksi hemoglobiinin ainesosista. Hemoglobiini on punasoluihin varastoituva proteiini, joka kuljettaa happea. Se on myös olennainen ainesosa elektroninsiirtäjinä toimivissa sytokromeissa, joita on solun voimalaitoksina toimivien mitokondrioiden kalvoissa.

Magnesium osallistuu yli 300 entsyymireaktioon. Yksi sen tärkeimmistä tehtävistä on ylläpitää hermoston ja lihasten normaalia toimintaa.

Mangaani on tarpeellinen proteiini-, rasva- ja energia-aineenvaihdunnalle. Sitä tarvitaan myös luukudoksen kasvuun, muodostukseen ja uudistumiseen. Mangaanin puute voi aiheuttaa muun muassa ihotulehduksia, hiusten pigmenttimuutoksia, kasvuhäiriöitä ja hedelmättömyyttä.

Molybdeeni toimii entsyymien apuaineena monissa biokemiallisissa reaktioissa. Se toimii myös elektroninsiirtäjänä hapetus-pelkistysreaktioissa.

Kalium on olennaisen tärkeää solujen nestetasapainon säilyttämisessä, hermoimpulssien kuljetuksessa, lihasten supistumisessa ja normaalin verenpaineen ylläpitämisessä.

Seleeni tunnetaan parhaiten antioksidanttina, mutta sillä on myös monia muita vaikutuksia. Tutkimuksissa on saatu näyttöä siitä, että seleeni voi suojata tietyiltä syöviltä. Seleenin katsotaan myös suojaavan muun muassa arseenin, elohopean ja kadmiumin haittavaikutuksilta metalleja sitovan vaikutuksensa ansiosta.

Sinkki on välttämätön yli 200 entsyymin toiminnalle. Sinkki on olennaista biologisten kalvojen rakenteen ja toiminnan sekä DNA- ja RNA-synteesin kannalta. Sinkillä on tärkeä rooli vastustuskyvyn ylläpitämisessä, haavojen paranemisessa ja keskushermoston toiminnassa. Sinkki auttaa myös neutraloimaan myrkyllisten raskasmetallien (mm. lyijy, arseeni ja kadmium) haittavaikutuksia.

OSTA TÄSTÄ